Takip Edilmesi Gerek Türk Fashion/Stil Blogları



Herkese Merhabalar!

Şu konumda Takip edilesi DIY, lifestyle, fashion/stil ve güzellik/bakım bloggerlarını sizlere yazmıştım. Yani tabiki benim takip ettilerimi! Sizden okadar çok yorum aldım ki hepsini bir konuda değilde, katogrilere ayırıp yazmamı istemiştiniz, bende hazırda tezimi boşvermişim yazayım dedim.

Öncelikle zate popüler olan bloggerları yazmak istemiyorum, çünkü bu tarz konularıma google'dan çok izleyici geliyor ve onlara bilmedikleri, ve keşfetmelerini istediğim bloggerlardan bahsediceğim. Kendilerinin bloglarını 4. sınıf bir öğrenci nekadar takip edebilirse okadar ediyorum ama mutlaka haftada bir girip yeni şeyler keşfediyorum! Yani bu liste, hafta başı sırayla girdiğim bloglar, ve sıkça Instagramda beğendiğim, sayfaları kontrol ettiğim bloggerlar. Bu post reklam değildir, ve yazılan bloggerların bu post yayımlanmadan önce böyle bir konuda yer alicaklarından haberleri yoktu :) Son olarak, listeyi aklıma geldikçe yazdım, hepsini eşit derecede seviyor ve takip ediyorum. Neyse, hadi gelelim bu güzellikleri keşfetmeye/çekiştirmeye.

Snapchatta görünce bu konuyu yazmak geldi aklıma, bu yüzden Güpse benim için ilk sırada. Kendisini uzun bir zamandır takip ediyorum, gittikçe profesyonellistiğine kendi gözlerimle şahit oldum. Sanırım artık fotoğrafçılarla, özel koleksiyonlarla çalışıyor, ve hep süprizlerle dolu! Yunanistan asıllı olması benim hep aklımda kalmasının nedenlerinden biri sanırım, eğlence dolu ve mutluluk saçıyor! Sizde spor tarzında - fazla topuklu içermeyen ilhamlar almak istiyorsanız kesinlikle onu takip etmelisiniz. Bol bol mavi gözler, ombre saçlar, taç/şapka/banadana ve boyfriendimden çaldım bu gömleği/ceketi görmeye hazırlanın! Ayrıca kendisine dalgalı/kıvırcık ve kırmızı ruj çok yakışıyor. Dip not: benim için street style dediğimiz konsepte en uygun blöggerlardan. 


Ben Mine ile bir çekiliş sayesinde tanıştım, çekilişimi kazanmıştı ve epeyce bir mesajlaşmıştık. Ozamanlar sadece sanırım blogları takip ediyordu fakat birgün Twitter'da gezinirken bloğuna rastladım. Onu lifestyle blogger olarak tanımlasamda, kombinlerinide paylaşmayı ihmal etmiyor. Bu tatlı, samimi, harika detaylar paylaşan Ankaralı sevimli kız benim için. Görmek, tanışmak ve oturup sohbet etmek istediğim bloggerlardan. Bana göre feminen ve maskülen stillerinin arasında gidip gelen, aynı zamanda feminenliğe bile keskinlik ve sertlik katan bir blogger. Onu takip ederken kendinizin biraraya getirmiceği parçaların aslında nasıl güzel durduğunu göruçeksiniz. Mesela mavi çizgili gömlek ve desenli bir blazer - klas durduğunu söylemişmiydim? Evet sizinde aklınıza gelmezdi biliyorum. Daha fazla kombin, makyaj, hayattan, güzellik sırları için blogunu ziyaret edin derim. 



Betigul Tugac

Betigül benim için kesinlikle en cesaretli stil bloggeri. Sayfasına tıklamanız bile yetiyor nedemek istediğimi anlamanız için. Saçlar tarzdan tarza giriyor ve bu ona kesinlikle bir moda kataloğundan fırlamış model havası veriyor. Sanırım güzelliği ve tarzıyla ona model demek hakkını vermemek oluyor. Renk kullanımına bayıldığım, her rengin mi bir insana bukadar yakışır dedirten blogger. Ayrıca mavi saçın her kombinde bukadar hoş durması onun yeteneğinden kaynaklanıyor, saçlarının tonlarında seçtiği  kombinler içerisinde görmek gerçekten göz kamaştırıcı. Bir çok markayla çalışması (mesela H&M) kombinlerinden ilham almakdan geçip, gidip giydiğini alma imkanı tanıyor. 2012'den beridir takip ediyorum Betigülü, tarzının değişdiğine adım adım şahit oldum. Daha basic/sade kombinlerden street style dergilerine kapak olucak kombinlere dönüşümü alkışlanıcak derecede. 



Damla Kalaycik/ Dress you up
http://damlakalaycik.blogspot.com

Sevgili Damla’yı bir önceki postumda da yazmıştım, sevimliliğiyle kendini heryerde takip ettirtiyor bana. Özellikle mürdüm kombinlerine bayılıyorum! Güzel güzel çekimleri, feminenliği ve eleganlığıyla ön planda olan bir blogger. Instagramda onu takip edenler nişantaşı mekanlarını bol bol görebilirler. Ayrıca İstanbul Fashion Week için yaptığı yeni saçları harika! Ombre ona çok yakışmış :). Moda haftasında neler giymiş, hangi defileleleri izlemiş diye merak ediyorsanız bloguna takibe alabilirsiniz.



İzmir’li güzel diye tanıdığım doktor adayı Gamzeciğim şimdi okulunu bitirdi, yuvasını kurdu ve Antepe yerleşti. Muazzam düğün detaylarını ben Instagram hesabından takip ettim ve o hiç durmadan, hala girdiği sınavlara aldanmadan çok cici kombinleriyle bizlerle oluyor. Ayrıca kendisinin denediği ürünleri çok beğeniyorum, cilt bakım rutinini çok merak ediyorum! Kendisinden kapabiliceginiz okadar çok tüyo varki! Özellikle cilt tiplerimizin aynı olması, ve ona olan güvenim gözüm kapalı kararlar aldırtabiliyor bana. Özellikle pastelleri ve jean kombinlerini çok seviyorum, çünkü tam benim zevkime hitap ediyor! Rahat ama hala mükemmeliğinizden birşey kaybetmek istemiyorsanız, takip etmeniz kişi sevgili Gamze :).





Gleam Fashion

Instagramdan, Snapchattan, Twitter'dan, düşünebiliceğiniz heryerden takip ettiğim bir diğer blogger Gleam Fashion. Bu postu yazarken bakalım neler kaçırmışım diye bakım dedim, onu yazma nedenimi bana apaçık gösterdi. Evet kendisi moda blogu yazıyor, ama ben ilk defa birinden bukadar açık sözlü yazılar okudum. Kendisi İFW'de gözlemlediklerini yazmış, kesinlikle dedirten hislerine bende katılıyorum çoğu zaman. GleamFashion'ı ofis stili arayışlarında olan takipçilerim kesinlikle takip etmeli! Çünkü bir çok model midi kalem etek kombini yakalamanız mümkün! Günlük hayatını bizimle yaşaması, gittiği yerlerden bol bol kombin ve fotoğraf paylaşması ise kesinlikle bir artı. Aksesuar aşıklarıda kesinlikle geri kaldıklarını düşünmesinler, çünkü bol bol bereler, ayakkabılar, büyük takılar görmeniz büyük bir olasılık :)




Tugbatunckaya
Kendisini tanımayan artık yoktur diye düşünüyorum ama onsuz bir stil blog tanıtımları düşünemiyorum! Benim en en en sevdiğim sarışın bloggerlardan sevgili Tuğba. Aramızda iyice bir bağ oluştu, çok eğlenceli bir kişilik ve bunu kesinlikle kombinlerine yansıtıyor. Fotoğraflarına bakarken bu kız bu ayakkabıları nasıl giyiyor diye sorabilirsiniz kendinize, evet bende şaşırıyorum! Eşsiz fiziği, rapunzel saçları ve doğallığıyla kendisini her mecradan takip ettiriyor. Bloguna haftada 3 post yazması ise hep varolan bloggerları takip etmek istiyen takipçilerim için  ideal! :) Tuğba'nın stili elegan, yasına çok uygun, ve hep rengarenk. Siyah kombinlerini bile patlatmayı başaran biri ve özellikle güzellik/estetik üzerine verdiği tüyolar ve bilgiler çok yararlı. Instagram da ise fitness'dan videolar paylaşıyor, cesaret edenler varsa uygulayabilir :)



Gizem Bulut - The Frappe Girl

Sevgili Gizem kendi blogunu açmaya karar verir vermez benim takip ettiklerim arasına girmişti. Kendisini İnstagram'da tanıma ve izleme fırsatım olmuştu ve ilk gözüme çarpan kesinlikle gülüşü oldu. Onun fotoğraflarına bakarken görüceksiniz çünkü gülmediği bir fotoğraf yok! Bunu nasıl başarabiliyor bilmiyorum ama kombinlerine güzellik katan bir aksesuar olarak görüyorum. Özellikle koyu renk kombinlerinde patlak renk aksesuar kullanması benim için artı, çünkü dikkat çeken aksesuarların ön planda olması hoşuma giden unsurlarlardan. Bu blogda bolca doğru kullanılan parça görüceksiniz! Gizem'in rengarenk kişiliği kombinlerine yansıyor. 




Rococosh

Sevgili Rococosh denince benim aklıma topuklu ayakkabı ve neon renkler geliyor! Tam olarak da öyle kesinlikle. Kişiliğini kombinlerine yansıtmak istiyenlerin takip etmesi gereken bir blog. Kendisini tanıma fırsatım hiç olmadı ama o sıkı markaj altında, çünkü Instagram ve blogu üzerinde acaba benim sevdiğim pembeyi nasıl kullanmış diye bakmam kaçınılmaz oluyor. Ben ayakkabı dedim ama siz her türlü şeker mi şeker aksesuarı hayal edin, ve gidip her detayını inceleyin! Hayatımda görmediğim çanta modellerini tanıttı bana, özellikle telefon kaplarına hayran kalmamak mümkün değil. Dikkat, bloguna girip çıkamamanız mümkün, dozajında kullanın :P Pembe severlerin zaten evi bu blog olmalı, demedi demeyin!


SibelDemirci

Benim güzeller güzeli anne adayı blogger arkadaşım Sibel. Bloguna her girdiğimda bak bebeği üşütücek şimdi diyip, ay bende böyle bir hamile olmak istiyorumla çıkıyorum :) Samimiyetine candan inandığım, takipçileriyle iletişimi güçlü bir blogger sevgili Sibel. Sorduğunuz soruya mümkün oldukça çabuk geri dönüş yapıyor ve ona gerçekten saygı duyuyorum. Bence detayların kadınıSibel, özellikle ayakkabı seçimlerini çok başarılı buluyorum ki zaten tercih ettiği Sophia Webster ayakkabıları görünce ne demek istediğimi göruçeksiniz :) Onun stili elegan ayrıca chic, Paris'de alışverişe gittiğinizi düşünün, hah işte kendisi hep öyle :P Hayatını, stilini, nereye gitmiş, ne yemiş, ne almış, hamileliğinde ne yaşamış merak ediyorsanız hepsini yazıyor kendisi, oraya yönlendireyim sizi :) 

Ve yazıcaklarım simdilik bukadar, okuduğunuz icin çok teşekkür ederim, ben sinavlarima döneyim, siz sıradaki DİY ve Lifestyle bloglar listemi bekleyiverin :)
Hepinize güzel haftalar,

B.

Comments

  1. that skirt is lovely
    new post : http://melodyjacob1.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. harika yorumların için çok teşekkürler :) Hepimiz için ne güzel şeyler yazmışsın. ve hepsi de çok doğru çünkü listelediğin tüm bloggerları ben de büyük bir zevkle takip ediyorum :)
    samimiyetin ve güler yüzün ile bitanesin kocaman öpücükelerr :)

    ReplyDelete
  3. İnstablog olarak 3cherryladies i önerebilirim yeni keşfim👍

    ReplyDelete
  4. http://burcindenkombinler.blogspot.com.tr/?m=1
    En güzel kombinler burada

    ReplyDelete
  5. Teşekkürler

    www.okue.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Teşekkürler

    www.okue.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. www.okue.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. güzel kombinler teşekkürler

    ReplyDelete
  9. Gerçekten herkesin çok işine yarayacağı özgün ve faydalı bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık :)

    ReplyDelete
  10. Tuğba tunç kaya'yı beğenerek takip ediyorum. Burada sizide unutmadım. Sizide çok severek takip ediyorum

    ReplyDelete
  11. https://www.instagram.com/myleatherfashion/?hl=tr tavsiye ederim

    ReplyDelete

Post a Comment

Benim için yorumlarınız ve düşünceleriniz çok önemli. Her yorumu okuyorum, her soruya cevap vermeye çalışıyorum. Art niyetle yazılan yorumlar onaylanmıyacaktır. Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullananlara karşı yasal işlem başlaticagimdan emin olabilirsiniz. Benim bir diyeceğim var diyorsanız ozaman böyle buyrun.