Lancôme Hydra Zen Nemlendirici Hakkında Yorum





Herkese Merhabalar!

Ergenliğin başından beridir cildim de akne sorunu yaşıyorum. 13-14 yaşlarım sanırım benim en depresyon dönemimdi, çünkü yüzümde akneden tenim bile görünmüyordu. Hastane hastane dolaştım, denemediğim ürün kalmadı. 16 yaşlarımın sonunda öğrendim ki , aslında sorun cildimi temiz tutmakta. O günden sonra cildimi temizlemeden (özellikle yıkamadan), toniklemeden ve nemlendirmeden güne başlamıyor, yastığa başımı koymuyorum.

Sivilce/Akne sorunu için formülümümü bir başka yazıda yazmayı düşünüyorum, eğer isterseniz yorum bırakın lütfen :)

Aşırı yağlı cildim için senelerdir kullandığım nemlendirici - Lancome Hydra Zen/ Lancome Hydra Zen Neurocalm. 1. nemlendirici tamamen bir krem formunda, Neurocalm ise jel kıvamında. Aslında ikisi arasında gidip geliyorum ama tercihim jel kıvamında olan nemlendirici. 

Not: Fotograftaki krem formunda olan nemlendiricidir.

Öncelikle nemlendirici SPF 15 içeriyor. Güneş ışışından ve yaydığı radyosdan cildimizi koruyor. Benim için en önemli ünsurlardan biri. İskoçyada yaşasamda kullandığım nemlendiricinin en az SPF 15 olması gerekiyor. 

Lancome nemlendiricinin çevremizden gelebilicek zararlardan koruduğunu iddaa ediyor. Bu zararlar dediğim gibi güneş ışısı, toz, bakteri vs. Kullanımdan sonra kesinlikle cildimde hiçbir yağlanma hissetmedim. Yapmadığı içinde yıllardır bir numaralı tercihim. Ayrıca, kullanıma başlar başlamaz yüzünüzün daha aydınlık göründüğünü farkediceksiniz.  

Eğer 20li yaşlarda iseniz özaman bu nemlendirici sizin için ideal. 
Sponsor marka değildir. Resimde görüldüğü gibi şişelerce bitirdiğim, tecrübe ettiğim bir ürün.

Sevgiler,

B

Comments

  1. valla akne savaşını da yazarsan çok mutlu olurum. ben de yıllardır aynı sorunla karşı karşıyayım, dermatolog tarafından akne ilacına başladım ama yarıda kaldı maalesef sağlığımı çok etkilediği için, şimdi ise lekelerle başım dertte. cildimin tipi bile belli değil. alnım yağlı burnum yanaklarım kuru, çenem normal falan değişiyor sürekli nemlendirici arayışındayım, en son clinique moisture surge'e başladım ama o da alnıma ağır geldi (jel kıvamı olan) fazla yağlandırıyor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Selin ve Ebru :)

      Ozaman kesinlikle yaziyorum. Bu hafta icinde umarim yayinda olur.

      Jel kivamindaki nemlendiriciler daha agir oldugu icin problemli ciltlerde tavsiye etmiyorum. Yogunlugu ve daha yavas emilmesi sorun olabilir. Bir sonraki yazimda haber edicegim :)

      Sevgiler

      Delete
  2. Bu kremden bende kullanmıştım gerçekten güzel bir ürün.
    Sivilce akne problemini de yaz lütfen :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bu hafta icinde onuda yazicam soz :)

      Evet kesinlikle. Icindekiler de cok dogal.

      Sevgiler Senacim

      Delete

Post a Comment

Benim için yorumlarınız ve düşünceleriniz çok önemli. Her yorumu okuyorum, her soruya cevap vermeye çalışıyorum. Art niyetle yazılan yorumlar onaylanmıyacaktır. Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullananlara karşı yasal işlem başlaticagimdan emin olabilirsiniz. Benim bir diyeceğim var diyorsanız ozaman böyle buyrun.