Günde 3 Litre Su Içerek Sivilcelerden Kurtulun ve Zayıflayın | 1. Hafta [ 3 Litre Water Challenge ]



Turkish: Herkese merhaba,

2 hafta önce Daily Mail 'da günde 3 litre suyun faydalarını okumak beni gerçekten şaşırtmıştı. Ki ben, belkide soğuk ülkede yaşadığım içindir, şu içmeden bir günümü çok rahat bir şekilde geçirebilen biriyim. Çok sağlıksız olduğunun farkındaydım ve su tüketiminine bir şekilde başlamak istedim.

1 hafta boyunca hergün 3 litre su içtim. Yani 12 şu bardağı veya 6 tane 500ml 'lik şişe su. Ben içine limon veya salatalık kesip koydum, bir nevi detox suyu gibi. Hatta çok sıkıldığım oldu, suyumun içine çilek ve elma doğradım. Bittikçe üzerine ilave ettim.

Sabah kalkar kalkmaz 2 bardak su içiyorum zaten. Kahvaltıda çay içiyorum. Öğle yemeği ve akşam yemeğinde de en az 3 bardak su içtim. Yemek sırasında şu içmeniz sizin daha az yemek yemenizi sağlar. Çünkü insanların %37 si susuzluğu açlık ile karıştırıyor. Yemekden sonra ise şu şişemi gittiğim heryere, veya girdiğim her odaya götürüyorum. Göz önünde olması gerçekten içmenizi sağlıyor 

1 haftanın sonunda;

  • Belimde ve yüzümde hep çıkan, ve regl döneminde çoğalan sivilcelerimin 1 tanesi bile dönemimde olmama rağmen çıkmadı.
  • Yüzümdeki ve belimde sivilce lekeleri teker teker yok oldu.
  • Tatilde olduğum için çok yiyorum, ve çok çabuk kilo almama rağmen 1 haftada 300 gram verdim.
  • Cildimde oluşan yağlanmanın çok büyük bir oranda azalması gözlemledim.
  • Kendimi çok dinç hissediyorum ve etrafımdaki insanlar yüzümün ve cildimin aydınlığına iltifat etmeye başladılar.

Notlar

  • Suyunuzu içdikten 3, 4 gün sonra cildinizde bir iki sivilcelenme görebilirsiniz. Bu vücudunuzun toksinlerini atmasından dolayı olabilir. 1 haftanın sonunda bu sorunları yaşamıyacağınızdan emin olabilirsiniz.
  • Ayrıca meyve suyunu şu niyetinede içmek ile olmuyor malesef. Çok abartmazsanız çay veya kahveyi şu niyetine içebilirsiniz.
  • Alkol alan biri iseniz, içtiğiniz her bardak için 500 ml ekstra şu içmenizi tavsiye ederim. Çünkü alkolü vucudumuzdan atmak için bağışıklık sistemimiz aşırı derecede şu tüketiyor.
  • Son olarak, ben doktoruma danışmadım ama rahatsızlığınız varsa lütfen şu tüketiminizi aşırı derece de arttırmadan önce sorun.
Cildimde makyaj yoktur. Sadece göz makyaji yaptim.


Ikinci haftam:




English

Hi everyone.

So after reading about the 3 Litre Water challenge on the Daily Mail a couple of weeks ago, I thought it would be a good start to my healthy living life style.
I have a combination skin, and suffered from acne for years. I've kind of grown out of it but started getting a lot on my shoulder and jawline. 

I've basically been drinking 3 litres of water everyday - 12 glasses - 6 500ml water bottles. It has been kind of difficult as the taste is very bland but I have jazzed it up with adding lemon, cucumber or even some fruit sometimes!

  • It has been a week, and I've seen a dramatic change in my skin. I have not even one spot! As I'm a few days away from my period, my skin should have been covered by them but nope, none!
  • Even though I'm on holiday and eating really unhealthy at the moment, I've managed to lose 300g and lost all the bloating too (cucumber helps with this)
  • I feel lighter, happier, and more energetic. I can't wait until the end of the 30 day challange!
Some Notes
  • You may see a spot or two after the 3rd or the 4th day of the challenge  This is because your body starts to get rid of all the toxins in your body. 
  • You should not be replacing juice for water, but can replace it with tea or coffee (don't exaggerate)
  • If you consume alcohol, then I guess drinking 500 ml of extra water for every two shots of alcohol. Alcohol will drain the water out of your system. 
  • I did not consult a doctor when I increased my water in take, but please do if you have serious health issues.
Lots of love,
B.

Comments

  1. çok şaşırdım gercekten okadar etkiliyse hemen yarın başlıyorum ya bıktım sivilcelerden:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesinlikle Selincim,
      Denemeye deger bence. Ben acayip faydasini gordum. :)

      Delete
  2. sivilce problemim yok ama zayıflatıcaksa tiner bile içerim.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kızım senin zayıflamaya ihtiyacın mı var. Biraz daha zayıflarsan gözle görünmezsin :p

      Delete
  3. Ben de güç bela 2-2buçuk arası içiyordum. 3e çıkartayım o zaman^.^

    ReplyDelete
  4. Süper görünüyor cildin,bende başlıyorum şuan :)

    ReplyDelete
  5. Ayy inanmıyorum nasıl güzel bir post olmuş, kalkıp bir koca bardak suyu içicem şimdi sayende, hatta bu challenge'a ben de katılsam nasıl güzel olur zira ben sıcak yerde yaşayıp üstüne su içmeyi unutanlardanım. çok yanlış olduğunu bilsem de içim almıyor ama deneyip alıştırmak lazım bünyeyi:)

    ReplyDelete
  6. Kuzumm bahsettiğin yazıyı ben de okumuştum, özellikle kış yaklaştıkça su içmeyi ben de unutmaya başlıyorum. Yazın 2 litreyi zorluyordum ama 3 litreyi yapamam diye başlamadım. Senin deneyiminden sonra kesin ben de başlıyorum :)

    ReplyDelete
  7. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ayrıca bir de çekiliş var beklerim sevgiler :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Benim için yorumlarınız ve düşünceleriniz çok önemli. Her yorumu okuyorum, her soruya cevap vermeye çalışıyorum. Art niyetle yazılan yorumlar onaylanmıyacaktır. Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullananlara karşı yasal işlem başlaticagimdan emin olabilirsiniz. Benim bir diyeceğim var diyorsanız ozaman böyle buyrun.

Popular Posts