Ruj Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Maybelline, L'oreal, Rimmel London Ruj Serileri.







 
Herkes'e merhabalar!

Yılın ilk makyaj postunu hazırlamakdan mutluluk duyuyorum. Yazmayı ve içimdekileri dökmeyi nekadar özlemişim :). Başlıktanda gördüğünüz gibi bugün sizlere ruj seçimlerinden, nelere dikkat etmemiz gerekenlerden basedeceğim :).

Öncelikle ne tür ruj seçerseniz seçin, sürerken ve gün içerisinde özen göstermeye dikkat edin. Sanırım bir bayanın taşmış, yalnış uygulanmış, yada tazelenmemiş rujundan kötü birşey yoktur .. Bu sorunlar çoğu zaman parlak ve satin bitişli rujlarda daha belirgin malesef. Hiç uğraşamam B diyorsanız mat rujları tercih etmenizi tercih ederim. Evet zor, ama napalım Allah'da bizi kadın yaratmış :) Bu arada ruj sürmeyi sevmeyen arkadaşlara bazen (çoğu zaman) özenmiyorda değilim. Peki ruj rengi, veya markası seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Hadi başlayalım.
 
- Dudaklarınızın boyutundan ve şekli benim için en önemli unsurlardan. Daha ince dudaklı arkadaşlarım mesela ten rengine, açık pembelere yönelmelidirler. Bu renk rujları uyguladığınızda, dudak kalemleri sayesinde dudağınızın biraz dişindan çizerek aslında daha dolgun ve kalın görünmesini sağlayabilirsiniz. Dudaklarım ne ince, ne kalın B diyorsanız özaman sizin için tüm renkler dikilmiş kaftan gibi :) ten renginize uydurduğunuz tüm renkleri kullanabilirsiniz! Son olarak, dudaklarını kalın ise, kendi doğal renginden biraz daha kapalı renkler tercih etmenizi, ve ten renginden biraz daha uzak durmanızı tavsiye ederim. Bunun nedeni dudaklarınızın kalın olması onları nude renkler ile görünülmez yapmasını ve yüzünüzün daha çok tüm görünmesini sağlar.

 - Ten renginiz ise daha çok, hangi renk size daha çok yakışır bunu belirler. Kıyafetler gibi, coral tonlar esmer tenlere, kırmızı sarışınlara (gerçi ben esmerlere daha çok yakıştırıyorum ama bilemicem öyle diyorlar :)) daha fazla gider. Fakat bu tamamen sizin kendinize ne yakıştırdığınızla alakalı. bu konuda tek tavsiye edebiliceğim sarı alt tonlu bir cildiniz varsa nude rengi rujları dikkatle seçmeniz, yüzünüzü daha canlı göstermeniz nude rujlarla daha zordur.

Marka seçimine gelince, inanın size yakışan bir ruj, renk bulmak için çokta bütçenizi aşmanıza gerek yok.. Ne Maybelline, L'oreal rujlar kullanıyorum Chanel yanında halt etmiş :). Pastelin Mat serisinide çok beğeniyorum, Loreal'ın yeni çıkarttığı mat ruj serisinide. Asağıda en sevdiğim seriler yer alıyor. 
 
Kocaman Sevgiler,
B.

Maybelline Colour Sensational Mat Serisi

 

L'oreal Colour Riche Serisi



Rimmel London Revolution Lipstick Serisi


*Fotograflar Alintidir / Photos do not belong to me.  


Comments