Tavsiye Edebiliceğim MAC Kırmızı Rujlar.

Ben bu konunun hazırlığını ve fotoğraflarını epey önce çekmiştim ama bir türlü fırsat bulup yazıp ekliyemedim. Kırmızı rujlara gelirsek tam bir hiç umursamadan, ay kaçtane var ne gerek var diyemenlerdenim. Oysa kendimi çok da güzel tutarım. Ruj'a gelene kadar tabi iş. Aslında insanlar benim hep kırmızı ruj sürdügümü sanarlar. Bir iki fotoğrafima bakan kesin bu kız bu rujlarla yatıp kalkıyor diyebilir :) Tam öyle değil aslında. 

Her kadının kendini güzel hissetmek istediğinde yaptığı birşey vardır. Kendini özel hissetmek istediğinde belki. Benimde rujlarım. İnanmak zor yada saçma gelebilir ama ben kendimi iyi hissetmediğim günlerde hep renklere yönelirim. Özellikle ruj konusunda. Piskolojik belkide ama kendimi anında iyi hissetmeme neden olur. :)

Ruj markalarına - kırmızı ruj dışında - pek önem veren biri değilim. Nemlendirsin, rengini seveyim yeter. Bu yüzden 5TL'ye aldığım rujlarımda var - ki en sevdiğim ruj 5 lira olandır :D. Kırmızı ruja gelirsek daha çok markalara yöneliyorum. Bunun nedeni rengin koyuluğundan her kusuru apaçık ortaya sermesi. Daha ucuz bir ruj dudaklarınızı pütür putur yapabilir, zamanla dağılabilir, hatta her 10 dakkada bir tazelemek zorunda bırakabilir. İş yerinde masasından zar zor kalkabilen, müşteriye gittiğinde ayna nedir unutan, zaten yanında ayna taşımayan biri için bunlar sorun olabilir. Yani ben güldüğümde dişlerime bulaşan bir kırmızı ruju süremem :).  Ama sürmedende dayanamam :) Haftanın 5 günü aynı rujuda sürseniz, o rujun ömrü 1-1buçuk yıldır. Biraz daha para verdiğinizde farkına vardığınız şey rujun dayanılıklığı, rengini tek seferde verişi ve daha az tazelemek zorunda kalmanızdır. 

Üstteki fotoğraflarda gördüğünüz kırmızı tonlu rujlar benim en sevdiğim tonlar. Kırmızının binbir tonunun önemimi var diyedebilirsiniz. 1 dakkika -  Var tabiki. Mesela turuncuya kaçan tonlu rujları ilkbahar/yaz (Mac Lady Danger gibi), daha çok köyü kırmızı/ murdum  renkleri ise kışın tercih ederim (Mesela Mac Relentless Red). Daha çok pembe/kırmızı tonları günlük hayatımda kullanmayı (özellikle iş için tam bir kurtarıcı mesela Mac All fired up) akşam bir yemeğe, yada özel bir yere gidiceksem ise tam bir kan kırmızısı (kesinlikle Mac Ruby Woo favorim) tonlarını tercih ederim. Demekki önemliymiş :)

Eminim farkına varmışsınızdır sizde, üstteki rujların hiçbiri parlak/parlayan rujlardan değil. Hepsi mat. Özellikle daha kalın dudaklarım olduğu için hiçbir şekilde parlama yapan rujları tercih etmiyorum. Etmemde. Heleki kırmızı ve tonlarında! Aman Allahım! Eğer parlama yapan bir rujunuz varsa uzerinde pudrayla geçip matlaştırabilirsiniz :)

Kırmızı rujun zor yani sanırım sürülüşü. Bunun için aldığınız rujun tonunda bir dudak kalemi almanızı şiddetle tavsiye ederim. Dudaklarınızı çerçeveleyip, içini doldurup daha sonra kırmızı rujunuzla üzerinden geçmeniz kesinlikle kalıcılığını %100 arttırıyor. Denenmiştir :gulumse: Özellikle Pastel ve Flormar markalarının kalemlerini çok beğeniyorum. Hemde çok uygun fiyatalar :) Aşağıdaki video rujunuzu nasıl uygulamanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatıyor :)


Video: Merve Ozkaynak.


Kocaman Sevgiler,

B.


Comments

Post a Comment

Benim için yorumlarınız ve düşünceleriniz çok önemli. Her yorumu okuyorum, her soruya cevap vermeye çalışıyorum. Art niyetle yazılan yorumlar onaylanmıyacaktır. Fotoğraflar bana aittir. İzinsiz kullananlara karşı yasal işlem başlaticagimdan emin olabilirsiniz. Benim bir diyeceğim var diyorsanız ozaman böyle buyrun.